דלג לתוכן

האם אפשר לקזז הפסדים מקריפטו כנגד רווחים?

התשובה הקצרה

כן. הפסד הון ממכירת מטבע דיגיטלי מקוזז כנגד רווחי הון מכל נכס באותה שנת מס, והיתרה מועברת לשנים הבאות לקיזוז כנגד רווחי הון בלבד, בתנאי שהוגש דוח לשנה שבה נוצר ההפסד.

בקצרה

כנגד מה מקזזים
רווח הון או שבח מכל נכס, לא רק דיגיטלי
סדר הקיזוז
תחילה כנגד רווח ההון הריאלי
הפסד שלא נוצל
מועבר לשנים הבאות, כנגד רווחי הון בלבד
תנאי להעברה
הגשת דוח לשנת המס שבה נוצר ההפסד
העברה לשנים קודמות
אינה אפשרית
הכנסה שאינה רווח הון
אינה מקוזזת כנגד הפסד מקריפטו

כנגד אילו רווחים מקזזים?

לפי השאלות והתשובות של רשות המסים, הפסד הון שנוצר במכירת נכס דיגיטלי במסגרת פעילות השקעה ניתן לקיזוז כנגד רווח הון או שבח שנוצר במכירת נכס אחר, לא בהכרח נכס דיגיטלי, והכל לפי סעיף 92 לפקודת מס הכנסה.

סעיף 92(א)(1) קובע שההפסד מקוזז תחילה כנגד רווח ההון הריאלי, כלומר כנגד הרווח לאחר ניכוי החלק שנובע מעליית מדד המחירים לצרכן.

ירידת ערך של מטבע שעדיין מוחזק אינה הפסד לקיזוז. הפסד נוצר רק במכירה.

מה קורה להפסד שלא נוצל?

לפי סעיף 92(ב), הפסד שלא ניתן לקזזו בשנת המס שבה נוצר מועבר לשנות המס הבאות, בזו אחר זו, ומקוזז בהן כנגד רווח הון בלבד, בתנאי שהוגש לפקיד השומה דוח לשנת המס שבה היה ההפסד.

לכן דוח שנתי שמוגש לשנה הפסדית הוא מה ששומר את ההפסד לשנים הבאות. הפסדים מועברים משנים קודמות מדווחים בטופס 1344, המצורף לדוח השנתי.

החוק מאפשר העברה לשנים שאחרי ההפסד בלבד, ולא לשנים שקדמו לו.

מה אי אפשר לקזז כך?

ההרחבה של הקיזוז גם כנגד ריבית ודיבידנד, שבסעיף 92(א)(4), חלה רק על הפסד ממכירת נייר ערך. לכן הפסד ממכירת מטבע דיגיטלי אינו מקטין הכנסה כמו הכנסה מכרייה או הכנסת עבודה.

לפקודה כלל נפרד להפסד ממכירת נכס מחוץ לישראל, שמקוזז תחילה כנגד רווח הון מחוץ לישראל. מבקר המדינה ציין בדוח מ-2024 שקיימת אי-בהירות לגבי מקומו של נכס דיגיטלי, ולכן כשהסכומים משמעותיים מומלץ להתייעץ בשאלה זו עם יועץ מס או רואה חשבון.

כאשר הפעילות מגיעה לכדי עסק, ההכנסה ממנה מסווגת כהכנסה פירותית ולא כרווח הון, והכללים שלעיל, שנכתבו להפסד הון, אינם חלים עליה.

איך קריפטו טקס מקזז?

קריפטו טקס מקזז אוטומטית את הפסדי ההון של שנת המס כנגד רווחי ההון שלה, לאחר הפרדת החלק האינפלציוני לפי מדד המחירים לצרכן.

יתרת הפסד מהשנה הקודמת מועברת אוטומטית מהדו"ח של אותה שנה שהופק בקריפטו טקס ומקוזזת כנגד הרווח של השנה, והדו"ח מציג את היתרה שנותרה להעברה לשנה הבאה. הפסדים משנה שלא הופק לה דו"ח בקריפטו טקס, או ממכירת נכסים שאינם קריפטו, אינם נכללים בחישוב, ומקוזזים בדוח השנתי.

מקורות

עודכן לאחרונה: 2026-09-30

התוכן בדף זה הוא מידע כללי בלבד ואינו ייעוץ מס. לנסיבות אישיות יש להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון.

שאלות נוספות

אנו משתמשים בעוגיות הכרחיות כדי להפעיל את האתר, ובעוגיות אנליטיקס ושיווק כדי להבין כיצד נעשה בו שימוש, לשפר אותו ולמדוד את הפרסום שלנו. ניתן לכבות אותן בכל עת בהגדרות העוגיות. מידע נוסף