האם צריך לשלם מס על קריפטו בישראל?
התשובה הקצרה
כן. רשות המסים רואה במטבע דיגיטלי נכס ולא מטבע, ולכן רווח שנוצר במכירתו חייב במס רווח הון בישראל.
בקצרה
- סיווג המטבע
- נכס כהגדרתו בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה
- סוג המס
- מס רווח הון על הרווח הריאלי
- מתי נוצרת החבות
- במועד המימוש, לא בזמן ההחזקה
- מי חייב בדיווח
- תושב ישראל שמימש רווח ולא נוכה ממנו מס במקור
- המקור הרשמי
- חוזר מס הכנסה 05/2018
למה מטבע דיגיטלי נחשב נכס ולא מטבע?
בחוזר מס הכנסה 05/2018 קבעה רשות המסים כי אמצעי תשלום מבוזר, המכונה מטבע וירטואלי, אינו מטבע לצורכי מס אלא נכס כהגדרתו בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה.
להבחנה הזאת יש תוצאה מעשית אחת ומרכזית: מכירה של נכס היא אירוע מס, ולכן כל מימוש של מטבע דיגיטלי מחייב חישוב רווח או הפסד ודיווח, בעוד שהחלפת מטבעות זרים לשימוש פרטי אינה מטופלת כך.
מה נחשב מכירה שמחייבת במס?
מכירה של מטבע דיגיטלי תמורת שקלים היא המקרה הברור. אולם גם מכירה של מטבע דיגיטלי אחד תמורת מטבע דיגיטלי אחר היא מימוש לכל דבר, גם כאשר לא נמשך שקל אחד לחשבון הבנק.
כך גם תשלום בעד מוצר או שירות באמצעות מטבע דיגיטלי: מבחינת המס זו מכירה של הנכס במחיר השווה לשווי המוצר או השירות שהתקבל.
לעומת זאת, העברה של מטבע בין שני ארנקים של אותו בעלים אינה מכירה, מפני שלא חל שינוי בבעלות.
האם צריך לדווח גם אם ההשקעה הפסידה?
כן, ומומלץ לעשות זאת. הפסד הון ממומש ניתן לקיזוז כנגד רווחי הון, ודיווח עליו הוא התנאי לשימוש בו.
הפסד שלא דווח אינו נשמר, ולכן דיווח בשנה הפסדית הוא לרוב לטובת המדווח ולא לרעתו.
איך קריפטו טקס מחשב את זה?
קריפטו טקס מייבא את היסטוריית המסחר מהבורסות, מזהה כל אירוע מימוש, ממיר כל עסקה לשקלים לפי שער יום העסקה, מקזז הפסדים ומחשב את המס לפי כללי רשות המסים.
התוצאה היא דו"ח רווחי הון מוכן להגשה, לכל שנת מס, כולל שנים קודמות.
מקורות
עודכן לאחרונה: 2026-09-28
התוכן בדף זה הוא מידע כללי בלבד ואינו ייעוץ מס. לנסיבות אישיות יש להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון.